23 Ιανουαρίου 2022

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ, HOW TO

By rocco

Πριν από δύο μήνες, πήρα αυτή τη γλυκιά vintage καρέκλα από ένα τοπικό κατάστημα με αντίκες για 25 €. Ήταν ακριβώς το είδος της καρέκλας που έψαχνα να χρησιμοποιήσω στο χώρο ραπτικής μου. Συνήθως δεν κάθομαι και ράβω για ώρες, οπότε δεν έπρεπε να είναι πολύ άνετο. Το γραφείο ραπτικής μου είναι επίσης vintage και μικρότερο σε κλίμακα, οπότε χρειαζόμουν μια vintage καρέκλα που θα είχε το κατάλληλο μέγεθος για να συνδυάζεται με το γραφείο. Μου άρεσε η ιδέα για το πώς το κόψιμο στο πίσω μέρος της καρέκλας θα ξεχώριζε στο πεύκο γραφείο. Ήταν λίγο βρώμικο, ωστόσο, και η μπογιά μπορούσε να δώσει μια νότα ανανέωσης, έτσι έκανα μια γρήγορη και απλή ανανέωση σε αυτή την καρέκλα.

Ξεκίνησα το makeover σκουπίζοντας την καρέκλα. Είχε σαφώς αποθηκευτεί για χρόνια και θα της χρειαζόταν ένα καλό καθάρισμα. Πριν την καθαρίσω, όμως, ανακάτεψα λίγη μπογιά ΛΕΥΚΗ ΡΙΠΟΛΙΝΗ ΝΕΡΟΥ για να την αφήσω να καθίσει για λίγα λεπτά. Μπορείτε να ανακατέψετε το χρώμα ριπολίνης και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, αλλά έχω διαπιστώσει ότι η συνοχή είναι λίγο καλύτερη αν το αφήσετε να καθίσει για 10-15 λεπτά.

Η αγαπημένη μου συμβουλή που πρέπει να μοιραστώ όταν βάφω παλιές καρέκλες, σκαμπό και μικρά τραπέζια, είναι να τα γυρίσετε ανάποδα και να βάψετε πρώτα την κάτω πλευρά των ποδιών και των στηρίξεων. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να φτάσεις κάτω και μέσα από όλα τα πόδια! Μόλις βαφουν όλα τα πόδια, πιάστε την καρέκλα από το κάθισμα και γυρίστε την ανάποδα για να βάψετε τα υπόλοιπα.

Για αυτήν την αναμόρφωση της καρέκλας, έβαλα δύο λεπτές στρώσεις χρώματος. Είναι πάντα σωστό για μένα ότι χρειάζεσαι δύο στρώσεις λευκού για να καλύψεις ένα άλλο λευκό! Έχω διαπιστώσει ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε είδος βαφή.

Τελείωσα την καρέκλα με ένα στρώμα διάφανο βερνίκι σατινέ, το οποίο είναι ένα διαυγές πολυκρυλικό, με βάση το νερό, που δεν κιτρινίζει. Είναι λεπτό, ώστε να απλώνεται όμορφα, ακόμα και όταν εφαρμόζεται με πινέλο.

Συνειδητοποιώ ότι αυτή η αναμόρφωση είναι λίγο υποτονική επειδή έβαψα μια λευκή καρέκλα με λευκή μπογιά! Μερικές φορές όμως τα κομμάτια δεν χρειάζονται γενική αναμόρφωση. Απλώς χρειάζονται λίγη ανανέωση. Σχεδιάζω να φτιάξω ένα μαξιλάρι για την καρέκλα όταν έχω χρόνο. Είναι κάπως περίεργο σχήμα, οπότε θα πρέπει να το φτιάξω από την αρχή και θα μοιραστώ αυτή τη διαδικασία.

Μέχρι τότε λειτουργεί άψογα ως καρέκλα για το γραφείο ραπτικής μου.

Με τη βοήθεια του missmustardseed.com