26 Απριλίου 2023

Η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται μια καλόγρια στη νέα της ταινία “The New Boy”

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η ερμηνεία της Κέιτ Μπλάνσετ στη νέα ταινία «The New Boy» έχει ήδη προκαλέσει θετικές εντυπώσεις στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η ταινία, σκηνοθετημένη από τον Αυστραλό Ουόρικ Θόρντον, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στο τμήμα Un Certain Regard (Βραβεία Ένα Κάποιο Βλέμμα), σηματοδοτώντας τη δεύτερη εμφάνιση του Thornton στο φεστιβάλ μετά το βραβευμένο ντεμπούτο του με το «Samson & Delilah» το 2009.

Το φιλμ διαδραματίζεται στην Αυστραλία του 1940 και αφηγείται την ιστορία ενός εννιάχρονου ορφανού αγοριού Αβορίγινας που φτάνει σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι που διευθύνει μια καλόγρια, την οποία υποδύεται η Μπλάνσετ. Η παρουσία του αγοριού διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία της κοινότητας, οδηγώντας σε έναν πνευματικό αγώνα και μάχη για την επιβίωση.

Σε δήλωσή του, ο Joel Pearlman, Διευθύνων Σύμβουλος της Roadshow Films, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του Θόρντον στις Κάννες και χαρακτήρισε το «New Boy» ως μια «μοναδική αυστραλιανή ταινία» που θα γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία αναμένεται να προσελκύσει σημαντική προσοχή στις Κάννες, με την ερμηνεία της Μπλάνσετ να έχει ήδη προκαλέσει «θόρυβο» στους γνώστες της βιομηχανίας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα των ταινιών θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.
protothema.gr