27 Δεκεμβρίου 2022

Η Ηθοποιος Μαρια Παπαλάμπρου επιστρέφει στο θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η Ηθοποιος Μαρια Παπαλάμπρου επιστρέφει στο θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτηρη Τσαφουλια

Σωτήρης Τσαφούλιας – Επισκέπτης: Η νέα θεατρική του παράσταση στο MCF

Ένα χρόνο μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Αινιγματικές παραλλαγές», ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει στην θεατρική σκηνή του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης  με τον «Επισκέπτη» του ίδιου συγγραφέα και εκλεκτούς ερμηνευτές, σκηνοθετώντας ένα έργο έντονο σε συναισθήματα και αντιπαραθέσεις, ιδέες και αναζητήσεις.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που υπογράφει μαζί με τον Αντώνη Γαλέο τη μετάφραση του έργου, γνωρίζει καλά τον Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ.

Η παράσταση αναμένεται να παρουσιαστεί για λίγες μόνο παραστάσεις, κάνοντας πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

22 Μαρτίου του 1938 στη Βιέννη. Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Η κόρη του Φρόιντ, η Άννα, οδηγείται για ανάκριση στη Γκεστάπο. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο….

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ως προς τη θεματική, τη γραφή και το ύφος έργο. Μυθοπλασία με αληθινά γεγονότα από τη ζωή του πατέρα της ψυχανάλυσης μπλέκονται στον «Επισκέπτη» δίνοντας τη δυνατότητα στον συγγραφέα του να ασχοληθεί με τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης.

Στο ρόλο του Επισκέπτη θα είναι ο Μάνος Βακούσης, στο ρόλο του Φρόιντ ο Φώτης Θωμαΐδης, την Άννα Φρόιντ θα υποδυθεί η Μαρία Παπαλάμπρου ενώ Αξιωματικός θα είναι ο Δημήτρης Παπαδάτος.

Εισιτήρια: 25€, 20€, 15€

ΠροπώλησηTicketServices.gr

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

  • Τετάρτη στις 18.30
  • Πέμπτη στις 21.00
  • Παρασκευή στις 21.00
  • Σάββατο στις 18.30 και στις 21.00
  • Κυριακή στις 18.30