ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ? ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!

ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ? ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!
Ψηλά ταβάνια , ατελείωτοι διάδρομοι , ανοιχτοί χώροι , με απλωμένα μεγάλα έπιπλα και άπλετο φως , ονειρικο ντεκόρ . Όλοι έχουμε θαυμάσει τέτοια σπίτια ,κυρίως του εξωτερικού , στην τηλεόραση , σε περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης  η σερφάροντας στο διαδίκτυο . Θα θέλαμε να κλεισουμε  τα μάτια και με κάποιο μαγικό τροπο να βρισκόμασταν και εμείς κάπου εκεί . Μην απογοητευόμαστε όμως , μπορούμε να κάνουμε ακόμη και  το μικρό μας διαμέρισμα να μοιάζει πιο ευρύχωρο και φωτεινό με τα παρακάτω έξυπνα κόλπα διακόσμησης και χωρίς να ξοδέψουμε άπειρα χρήματα .

Ανοιχτόχρωμα χρώματα στους τοίχους :   Όταν έχουμε ενα μικρό και σκοτεινό χώρο , καλό θα ήταν να διαλέξουμε ανοιχτόχρωμα , φωτεινά χρώματα στους τοίχους , τα οποία αντανακλούν το φυσικό φως του χώρου κάνοντας τον να φένετε μεγαλύτερος. Σε αντίθεση με τα πιο σκοτεινά χρώματα που τείνουν να απορροφούν το φως και να μικραίνει ετσι στο μάτι το χώρο .

Να βάψουμε άλλο χρώμα το ταβάνι : Ένας τρόπος να δώσουμε υψος στο χώρο μας ειναι να βάψουμε το ταβάνι σε διαφορετική απόχρωση απο τους τοίχους . Πιάνει το βλέμμα μας και δίνει βάθος , συνάμα και την αίσθηση οτι τα ταβάνι βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο απο οτι πραγματικά ειναι . 

Καθρέπτες : Τοποθετώντας μεγάλο έναν καθρέπτη σε έναν απο τους τοίχους του δωματίου μας δίνει την αίσθηση οτι ο χώρος ειναι διπλός,  ακόμη καλύτερα αν τοποθετήσουμε μεγάλο καθρέπτη απέναντι απο παράθυρο ετσι ώστε να αντανακλά το φυσικό φως μεγαλώνοντας επίσης το χώρο . 

Διάφανα έπιπλα : Ένας πολύ έξυπνος τρόποςγια  να δώσουμε την αίσθηση του ευρύχωρου στο μικρό μας χώρο ειναι να διαλέξουμε έπιπλα και διακοσμητικά , γυάλινα και διάφανα  η και πλαστικά . Μέσα απο τα διάφανα αντικείμενα ρέει καλύτερα το φυσικό φως και η απουσία του χρώματος δίνει μια πιο άνετη αίσθηση στο χώρο μας .

ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΟΥ

Βασιλική Δρακοπούλου

Όλα τα gossip και όχι μόνο εδώ στη φουρκέτα. Βασιλική Δρακοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *