Δρ.Νάνσυ Μαλλέρου: «Μπορούμε να κοιτάμε πιο αισιόδοξα το αύριο»

Δρ.Νάνσυ Μαλλέρου:               «Μπορούμε να κοιτάμε πιο αισιόδοξα το αύριο»

Για μια ακόμη χρονιά, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου σχεδίασε έναν πολύτιμο ετήσιο οδηγό, ένα μικρό θησαυροφυλάκιο πνευματικής ανύψωσης και αφύπνισης. Φέτος η Νάνσυ Μαλλέρου κυκλοφορεί το «Ημερολόγιο 2021-Καλύτερα Γίνεται» από τις εκδόσεις Πεδίο. Σε αυτό η κορυφαία thought leader, life, business και executive coach μάς προσφέρει κάθε μήνα και ένα διαφορετικό έναυσμα. Σκοπός είναι να διευρύνουμε το πνεύμα μας και να ενισχύσουμε τη δύναμη της θέλησής μας.

Λίγα λόγια για την Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Η Thought Leader Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στις συνεργατικές στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το CoachU κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Life Style Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuous Education. Εξαιρετικά έμπειρη Coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάμεσα στους πρωτοπόρους του Coaching στην Ελλάδα.

Η Νάνσυ Μαλλέρου έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισμός©». Αυτός αποτελεί και τη βάση της προσέγγισής της και διέπει την μεθοδολογία της στο Coaching. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται» και «Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε!».

Ποια είναι η καθημερινότητά σας στην περίοδο αυτή της καραντίνας;

Δουλεύω στο σπίτι. Κάνω πολλά lives στα social media! Ούτως ή άλλως εργάζομαι πολλές ώρες διαδικτυακά και περνάω πάρα πολύ χρόνο με το παιδί μου. Για μένα η καραντίνα είναι καλή, μου λείπει όμως η “φυσική” συνεργασία με τους συνεργάτες μου.

Αλλά επειδή έχω την δυνάτοτητα να βγω και να περπατήσω, μπορώ να συναντηθώ και να δω κάποια φίλη. Δεν μου λείπει τίποτα. Η δική μου διαδικασία είναι ότι δουλεύω και μαγειρεύω. Προσπαθώ πολύ να πηγαίνω για περπάτημα με τον άντρα μου και τον γιό μου ή να κάνω ποδήλατο.

Η ρουτίνα της δικής μου καραντίνας έχει σίγουρα family time, δουλειά και γυμναστική! Βέβαια δεν λείπει η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς και τους φίλους. Μου αρέσει πολύ να συνδέομαι με ανθρώπους, ειδικά τώρα.

Πιστεύετε ότι το 2021 θα είναι καλύτερο, όπως λέτε και στο Ημερολόγιο;

Πιστεύω ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί το οικονομικό τίμημα όλης αυτής της υπόθεσης θα το πληρώσουμε του χρόνου. Νομίζω όμως ότι θα είναι καλύτερο, ύπο την έννοια ότι η επιστήμη προχωράει και θα εμβολιαστούμε κάποια στιγμή.

Πέρα από αυτό όμως νομίζω ότι δεν είμαστε στο σοκ της πρώτης εποχής και ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Κοιτώντας πίσω μας βλέπουμε τι καταφέραμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και σαν χώρα. Ήταν μια χρονιά με τόσες περιέργες φάσεις και δυσκολίες. Νομίζω όμως ότι μπορούμε να κοιτάμε πιο αισιόδοξα το αύριο. Είμαστε πιο εξοπλισμένοι συναισθηματικά και πνευματικά, είμαστε πιο έτοιμοι. Στην αρχή μας ήρθε η καταιγίδα ξαφνικά, αλλά τώρα νομίζω θα είναι μια καλύτερη χρονιά!

Coaching ή ψυχανάλυση; Πώς μας βοηθάει το coaching να εξελιχθούμε;

Εγώ θα έλεγα coaching και ψυχανάλυση, ότι βοηθάει τον καθένα. Πάρα πολλοί άνθρωποι τα κάνουν και τα δύο παράλληλα, γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε δεν υπάρχει μια λύση για όλα τα πράγματα, ούτε για όλους τους ανθρώπους.

Θεωρώ όμως αν πάμε στο κομμάτι της εξέλιξης, εγώ ψηφίζω coaching γιατί η όλη κατεύθυνση του είναι, προς τα εμπρός. Δεν είναι τόσο να ασχοληθούμε με το παρελθόν. Αλλά η ψυχανάλυση έχει την αξία της για τους ανθρώπους που την χρειάζονται.

Γιατί πιστεύετε ότι οι άνρθωποι δυσκολεύονται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους;

Αυτό συμβαίνει πιστεύω γιατί αφενός οι στόχοι πολλές φορές δεν προκύπτουν από μας, από μέσα μας. Προκύπτουν από τα κοινωνικά θέλω, από την οικογένεια, από τον περίγυρο, οπότε κάπου εκεί το χάνουμε. Από την άλλη νομίζω ότι μπερδεύουμε τους στόχους με τις επιθυμίες.

Είναι διαφορετικό πράγμα η επιθυμία και είναι διαφορετικό πράγμα οι στόχοι. Ο στόχος για μένα είναι κάτι που έρχεται μαζί με ένα πλάνο και με δράση. Η επιθυμία είναι κάτι που κάθομαι στον καναπέ μου και το επιθυμώ.

Όταν έχω στόχο να καταφέρω κάτι, αυτόματα στο κεφάλι μου δημιουργείται ένα πλάνο, που έχει μικρά ή πιο μεγάλα βήματα. Είναι δηλαδή ξεκάθαρο ότι απαιτεί δουλειά, συνέπεια και διαρκή πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι άλλο που μας σταματάει από τους στόχους είναι η ανασφάλεια. Ο κόσμος νιώθει υποσυνείδητα την ανάγκη να του εξασφαλίσει κάποιος το αποτέλεσμα. Να του πει ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό όμως δεν υπάρχει. Το είδαμε φέτος. Αν κάτι μας έμαθε το 2020 είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση. Ό,τι ξέρεις, αύριο μπορεί να μην ισχύει και τελειώνει έτσι απλά…Όταν ψάχνουμε εξασφαλίσεις προφανώς καθυστερούμε ή όταν ψάχνουμε λύσεις από άλλους.

Τέλος είμαστε μια κοινωνία πολύ βολεμένη, μιλάω για όσους είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι σε ανθρώπους που κοιτάνε να βιοποριστούνε συναντάω πολύ λιγότερη αναβλητικότητα. Όσο πιο βολεμένος είσαι, πιστεύω τόσο πιο πολλά περιθώρια έχεις για να το σκεφτείς και να μην είσαι σίγουρος. Είσαι πιο ανασφαλής.Όταν το μαχαίρι είναι στο κόκαλο, τα ξεχνάς όλα και δείχνεις πραγματικά από τι είσαι φτιαγμένος. Νομίζω όλοι το έχουμε αυτό. Το θέμα είναι να μην περιμένεις να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο για να ενεργοποιηθείς.

Πώς μπορεί να δουλέψει κάποιος μαζί σας;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να γραφτεί στο BUSINNES BOOTCAMP ή στο SELF CONFIDENCE BOOTCAMP, που είναι online ομαδικά courses. Όμως έχουμε και live ζωντανά mentoring coach μια φορά την βδομάδα. Υπάρχει ομάδα εκεί που οι άνθρωποι γίνονται παρέα με άλλους. Παίρνουν πολλά βίντεο, φύλλα εργασίας, ασκήσεις,υπάρχουν προκλήσεις και κλειστά γκρουπ στο Facebook. Είναι μια μικρή κοινότητα που όλοι επικοινωνούν μεταξύ τους. Νιώθεις ασφαλής και μπορείς να ζητήσεις την γνώμη των άλλων. Συνδράμουν πολλοί στον στόχο σου. Είμαι κι εγώ εκεί κάθε βδομάδα και κάνουμε ένα mentoring coach. Συζητάμε συγκεκριμένα τι ανάγκες έχει η δουλειά του καθενός και μοιραζόμαστε νίκες πολύ συχνά, κάτι που είναι πραγματικά ευχάριστο. Αυτός είναι ο τρόπος ο καλύτερος. Ανάλογα και με την διαθεσίμοτητά μου έχω ένα πρόγραμμα που είναι για ατομικές συνεδρίες. Όμως είναι πιο περιορισμένο λόγω του χρόνου μου.

Μιλήστε μας για τον εσωκεντρισμό, την λέξη που φτιάξατε εσείς. Πώς τον ορίζετε;

Ο εσωκεντρισμός είναι μια λέξη που έφτιαξα για να μιλήσουμε για την έννοια του εαυτού μας. Χωρίς όμως όλα τα αρνητικά που έχουμε στο μυαλό μας για αυτό. Όταν ασχολείσαι με τον εαυτό σου υπάρχουν 20, 30 λέξεις που περιγράφουν αρνητικά αυτή την ενασχόληση. Για παράδειγμα είσαι εγωιστής, εγωκεντρικός, ναρκισσιστής, κ.τ.λ. Δεν υπήρχε καμία καλή λέξη που να περιγράφει την καλή ενασχόληση με τον εαυτό σου.

Οπότε για μένα ο εσωκεντρισμός είναι η θετική ενασχόληση με τον εαυτό σου. Σκοπός είναι να εναρμονίσεις το έξω σου με το μέσα σου. Τα θέλω σου και τις αξίες σου, με τις πράξεις και τις επιλογές σου. Να φροντίσεις τον εαυτό σου, το πνεύμα και το σώμα σου. Να σε αγαπάς και να σε σέβεσαι περισσότερο. Και κάνοντας όλα αυτά, να είσαι πολύ πιο ισορροπημένος. Πιστεύω οι πιο ισορροπημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν περισσότερα στους άλλους.

Δυο λόγια για την έμπειρια σας στο GNTM, που σας είδαμε πρόσφατα

Η εμπειρία ήταν πολύ ευχάριστη, Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή παραγωγή και ευγενείς όλοι. Κι όσους βλέπουμε μπροστά από το γυαλί και από πίσω. Αν μου έλεγες τι σου άφησε αυτή η εμπειρία θα έλεγα ότι είχε πολύ ευγένεια και οργάνωση. Αυτό που μου έμεινε είναι ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν. Σέβομαι πάντα αυτούς τους ανθρώπους που συνεχίζουν όταν όλοι τους λένε να μην το κάνουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας διαγωνισμός. Κάποιος θα κερδίσει και όλοι οι υπόλοιποι θα χάσουν.Τρώνε την απόρριψη κάθε μέρα στην σειρά αλλά συνεχίζουν. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει να το βλέπω.

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου μια ευχη για την νέα χρόνια

Θέλω να είμαστε τυχεροί σε όλα, αυτή είναι πάντα η ευχή μου. Η μαμά μου, μου έλεγε ότι αυτοί που ήταν στον Τιτανικό την υγεία τους την είχαν, τύχη δεν είχαν! Οπότε θέλω να μας ευχηθώ τύχη σε όλα. Στην υγεία, στις σχέσεις μας, στα λεφτά μας. Καλή μας τύχη και καθαρότητα μυαλού!

Η διαδικτυακή παρουσίαση του ημερολογίου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 στη σελίδα του FB του Βιβλιοπωλείου Ιανός

EVI MAKAVELOU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *