3 Φεβρουαρίου 2020

Δήμητρα Γρίβα: Ποια είναι η Ελληνίδα εικαστικός ,ποιήτρια και ζωγράφος που διαπρέπει στο Εξωτερικό!

By Βασιλική Δρακοπούλου

Με αφορμή την έκδοσή της ποιητικής συλλογής της Δημητρας Γριβα ” Άσπρες – Μαύρες Καλημέρες” η Βασιλική Δρακοπούλου μίλησε με την ίδια για λογαριασμό της fourketa.gr

  1. Αλήθεια πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Από μικρή μου άρεσε να γράφω. Ξεκίνησα δειλά δειλά με μικρά στιχακια έπειτα με νουβέλες αργότερα με ποίηση κ στοίχους τραγουδιών και όλα μαζί όσο ωρίμαζα, ωρίμαζε και η γραφή μου. 

Δεν είχα σκεφτεί πότε ότι θα μπορούσα  να μοιραστώ όλα αυτά κάποια στιγμή με τον κόσμο.

2. Πες μας λίγα λόγια για τις Άσπρες – Μαύρες καλημέρες ;

Είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας μου. ένα βιβλίο που το έχω γράψει με πολύ αγάπη γι αυτό και πήρα την απόφαση να το εκδοσώ. Άπλα με αυτό το βιβλίο πήρα το βάπτισμα του πυρός ως συγγραφέας. Eίναι ένας τίτλος της συγγραφέως  που δεν αλλάζει την ζωή μου άλλα με βοηθά μέσα από τα βιβλία μου να μοιραστώ με τον κόσμο σκέψεις, εικόνες καλές ή κακές. Είναι ωραίο να ανοίγεις την ψυχή σου κι ας σε κρίνουν. Αν και έχω πολύ υλικό, άλλα θα εκδοθούν και άλλα θα τα κρατήσω για μένα.


3. Πώς φαντάζεσαι το άμεσο μέλλον;

Ωραία ερώτηση! Σίγουρα δεν θα είναι βαρετό. Έχω πολλά όνειρα τώρα τι από όλα θα καταφέρω θα δείξει ο χρόνος. Έχω όλη την καλή διάθεση να κάνω τα μέγιστα.

4. Απο που εμπνέεσαι; ποια είναι τα ερεθίσματα σου;

Είναι κάποιες φάσεις ζωής που ζεις γεμάτη από αυτά. Σίγουρα με εμπνέει το περιβάλλον που ζω. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε μια γλυκιά παραγωγική κατάθλιψη που μπορείς να κάνεις πράγματα και να τα ξαναβλέπεις και να λες «εγώ το έκανα αυτό». Το λέω συχνά δεν είναι εύκολο να γράφεις κάθε μέρα, δεν είσαι μηχανή. Χρειάζεται να ζεις, να βλέπεις, να ακούς και έπειτα να κλείνεσαι στο εαυτό σου να γίνεσαι πρωταγωνίστρια και να δίνεις με τις λέξεις ιστορίες στο κοινό σου.


5.Πες μας τα νέα σου επαγγελματικα σχέδια σου;

Τα επόμενα σχεδία μου αφορούν μια σειρά από εκθέσεις στη Ρωσία. 


6.Μια ευχή για το 2 χρόνο www.fourketa.gr

Ευχάριστες ειδήσεις και άπλετη δημιουργία.

Ένα μικρο βιογραφικό της

Η Δήμητρα Γρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος ΜΒΑ. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζωγραφική και στην εταιρία επεξεργασίας προϊόντων τσιμέντου που έχει στην κατοχή της. Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο αυτές αγαπημένες της ασχολίες και να δημιουργήσει πίνακες μοναδικούς σε μασίφ καμβά από μπετόν. Η ποιητική συλλογή Άσπρες-μαύρες καλημέρες είναι το πρώτο της βιβλίο.