26 Μαΐου 2020

Γεωργία Παράσχου: Η νεότερη διευθύντρια Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO μιλά στην fourketa.gr

By Βασιλική Δρακοπούλου

Γεωργία Παράσχου: Η νεότερη διευθύντρια Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

 Της δημοσιογράφου Βασιλικής Δρακοπούλου. 

 
1. Ως διεύθυντρια Πολιτισμού στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ποιος είναι ο ρόλος της Unesco στην κρίσιμη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας;

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας και σεβομενοι τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού, δόθηκε προτεραιότητα σε οικογένειες που είχαν άμεση ανάγκη υποστήριξης. Με γνώμονα τα υγειονομικά μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών αρχών, και με πρωτοβουλία του Προέδρου Ιωάννη Μαρωνίτη αυξήθηκε η καθημερινή υποστήριξη πολιτών με τρόφιμα και γεύματα στις Κοινωνικές Δομές που διαθέτει ο Όμιλος αφού φιλοξενεί ημερησίως στις εγκαταστάσεις του, μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Το έργο αυτό έρχεται εις πέρας με την πολύτιμη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται ή προσφέρει εθελοντικά το χρόνο και την ενέργεια του. 

2. Πιστεύετε ότι μια νέα γυναίκα μπορεί να “παίξει” καθοριστικό ρόλο στην δράση της Unesco?

 
Οι νέοι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου μπορούν να καθορίσουν τη δική τους πορεία συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και την ιδια αφοσίωση τους σκοπούς και το έργο της UNESCO. Κατά τη γνώμη μου, οι γυναίκες έχουν την ικανότητα αλλά και την ευαισθησία να προβάλλουν θέματα που άπτονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, τη δημοκρατία και πληθώρα μεγάλων ζητημάτων που από μόνα τους αποτελούν τη βάση του Πολιτισμού. 

3. Δ/ντρια Πολιτισμού & δ/ντρια Διεθνών Ζητημάτων, αρθρογράφος, συντονίστρια εκδηλώσεων της ΕΛ. ΑΣ, τι άλλο κρύβεται πίσω από την Γεωργία Παράσχου; 

Σας διαβεβαιώ, δεν υπάρχει κανένα θανάσιμο μυστικό το οποίο να κρύβω. Σίγουρα, πολλές ώρες μελέτης, ενημέρωσης, εξέλιξης, προσφοράς και εργασίας. 

4.Στον ελεύθερο χρόνο σας με τι ασχολείστε; 
Αγαπώ τα ταξίδια. Είναι μέσον να γνωρίσεις νέες κουλτούρες, άλλες αντιλήψεις και συνήθειες. Αναδιαμορφώνονται τα πεδία σκέψης, διευρύνονται οι πνευματικοί ορίζοντες. 

5. Σχέση, Γάμος ή μόνη; 

 Τα εν οίκο μη εν δήμω. – γέλια – 

6. Τα καταφέρνετε με την μαγειρική; Έχετε αγαπημένο φαγητό; 

Οι φίλοι απολαμβάνουν τις μαγειρικές μου “αποτυχίες” γιατί γίνονται με αγάπη. Ακολουθώ κατά γράμμα τις συνταγές, αλλά σπάνια με βρίσκει κάνεις στη κουζίνα, οπότε επιλέγω να απολαμβάνω γευστικές προτάσεις των καλών φίλων. 

7. Στηρίζετε παιδιά στις δομές του Ομίλου;

 Υπάρχει δυνατότητα να στηρίζονται παιδιά τα οποία ανήκουν στις οικογένειες που καθημερινά φροντίζουμε για τις ανάγκες τους, όπως είναι η σίτιση, η ένδυση, υπόδηση ακόμη και η παροχή στέγασης. Ο Όμιλος μας, είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά με ιδιαίτερη ευαισθησία, παρέχοντας υγειονομικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες που αποσκοπούν στη καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου. 

8. Με 2 λόγια πως θα περιγράφατε την Γεωργία Παράσχου; 

Το σίγουρο είναι πως πάντοτε θέλω να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα που λειτουργούν βοηθητικά και ενθαρρυντικά για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάθε μορφή δυσκολίας.

9. Μία ευχή για την fourketa.gr 

 Εύχομαι να συνεχίσετε τη πορεία σας, αναδεικνύοντας ενδιαφέροντα θέματα, με γνώμονα τις ανάγκες των αναγνωστών. 

26/05/2020