30 Νοεμβρίου 2019

Βιώσιμη Κινητικότητα στην Ευρώπη απο το Δημόσιο ΙΕΚ Ηλιούπολης

By Βασιλική Δρακοπούλου

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ηλιούπολης πήγε στο Στρασβούργο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+training 2019 το Δημόσιο ΙΕΚ Ηλιούπολης συμμετείχε ενεργά με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Δημητριάδη Δημήτριου. 

Στην αποστολή συμμετείχαν δώδεκα μαθητές του ΙΕΚ Ηλιούπολης συνοδευόμενοι απο τον Καθηγητή Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΙΕΚ κ. Κίμωνα Λογοθέτη.

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Erasmus προστίθεται η Βιώσιμη κινητικότητα απο Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το προγραμμα Erasmus+Mobility ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία στο Karlsrue της Γερμανίας και θα συνεχιστεί απο το ΙΕΚ Ηλιούπολης με στόχο την Αναβάθμιση της εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

« Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως & τον Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Ηλιούπολης κ. Δημητριάδη Δημήτριο για την εμπιστοσύνη τους να συνοδέψω τους μαθητές μαςστην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+Mobility.

Το ΔΙΕΚ Ηλιούπολης θα αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο για την αναβάθμιση της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της εκπαίδευσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ενεργό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια έχει η Project Manager της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Waltround Koger, και θέλω να την ευχαριστήσω για την αποτελεσματική& εποικοδομητική συνεργασία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δώδεκα μαθητές μας, που εκπροσώπησαν επάξια και με υποδειγματική συμπεριφορά τη χώρα μας στέλνοντας σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και η αλλαγή έχει ξεκινήσει απο την Παιδεία!


Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, για τη βιώσιμη κινητικότητα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια».

Δήλωσε ο Κίμωνας Λογοθέτης απο το Στρασβούργο.