6 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτόπτης Μάρτυρας Αποκαλύπτει την Σκοτεινή Πλευρά της Απάνθρωπης Πράξης στο Blue Horizon

By Βασιλική Δρακοπούλου

Η εν ψυχρώ πράξη μελών του πληρώματος ενώ πετούν στην κυριολεξία έναν άνθρωπο στο λιμάνι του Πειραιά έχει εξοργίσει το πανελλήνιο, και οι αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν στο πλοίο Blue Horizon ρίχνουν φως τόσο στη στάση του καπετάνιου όσο και στα όσα έγιναν τα λεπτά από την στιγμή που μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον 36χρονο στη θάλασσα όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο κ. Δημήτρης, ένας από τους επιβάτες που βρίσκεται στο συγκεκριμένο πλοίο, φτάνει στο Ηράκλειο στις 13.30, περιέγραψε τον τραγικό συμβάν, καθώς και τη συμπεριφορά του πληρώματος στη δραματική αυτή στιγμή.

Ο κ. Δημήτρης ξεκίνησε την αφήγησή του αναρωτώμενος, αν έχει σημασία, αν ο άτυχος άνθρωπος είχε εισιτήριο, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα, αυτό που μετράει είναι ότι προσπάθησε επίμονα τρεις φορές να ανέβει στο πλοίο, αλλά τον αντιμετώπισαν με αδιαφορία και αγνοούσαν. Σύμφωνα με την αφήγησή του, οι επιβάτες που παρακολουθούσαν τον τραυματισμό του άνδρα αντί να βοηθήσουν, αντί να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές, απλά κοιτούσαν αδιάφορα και στρέφονταν αλλού. Σε μια από τις προσπάθειες του άνδρα να ανέβει στο πλοίο, η πόρτα του ντόκου απομακρύνθηκε και ο άνδρας κατέληξε στη θάλασσα.

Αυτή η φρικτή σκηνή αποτυπώθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει σοκάρει το κοινό.

Όπως συνέχισε ο κ. Δημήτρης, «εκείνοι που έβλεπαν τον άνδρα να πνίγεται φώναζαν και ζητούσαν από το πλοίο να σταματήσει, καθώς ήταν προφανές ότι κάτι τραγικό συνέβαινε». Ωστόσο, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του ανέμελο, αν και σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη, λίγο αργότερα του δόθηκε εντολή από τον ύπαρχο να σταματήσει.

Ο αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε πως «δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση στο Λιμεναρχείο για το ατύχημα, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν επιχείρησε να ενημερώσει τις αρχές για τον άνθρωπο που είχε πέσει στη θάλασσα». Ο κ. Δημήτρης εξέφρασε «τη λύπη του για τον νεαρό άνδρα που έχασε τη ζωή του, και είπε ότι το κύριο είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι συνέβη».

Οι αρχές έχουν συλλάβει τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, συμπεριλαμβανομένου του πλοίαρχου, και όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από κοινού. Οι αποκαλύψεις του αυτόπτη μάρτυρα δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση και αναδεικνύουν την σκοτεινή πλευρά της απάθειας που επικράτησε στο Blue Horizon τη στιγμή που ο άνθρωπος έχανε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των επιβατών. Πλέον, η ανακριτική διαδικασία θα πρέπει να φέρει στο φως την αλήθεια και να δικαιοσύνη στο θύμα αυτού του τραγικού συμβάντος.

 

Με στοιχεία από newsit

https://www.cretapost.gr/